water pump and timing belt changed.. weird after reaction... - Mazda MX6 Forums: MX6 Forum
Mazda MX6 Forums: MX6 Forum User Control Panel
 


» Auto Insurance
» Featured Product
Wheel & Tire Center

Go Back   Mazda MX6 Forums: MX6 Forum > 1G MX6 (88-92) > 1G MX6 General
Register Home Forum Active Topics Garage Garage Photo Gallery Arcade Mark Forums Read Auto EscrowAuto Loans

Mx6.com is the premier Mazda MX6 Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old 11-26-12, 0:38   #1 (permalink)
  Total: 10 Power: 4
 
Join Date: May 2011
Location:
Age: 30
iTrader: (1)
water pump and timing belt changed.. weird after reaction...

Ok so i change the water pump and the timing belt(easiest ive evr done tbh)
But after I ran into a strange problem.. car was slugish at any thing over 3k or if you floored it.. but it wasnt missing and sounded better than ever.. IT was in time..(but then again it wasnt)

So I adjusted the distrib and tried again this time.. it was slightly sluggish buuuut.. i was boosting to 10 psi and it was holding rock solid.. threw the entire pull.. and normally my car does 5-7 psi stock..

So I readjusted got it right and now it runs fine..


So my question is this.. has any one else ever had this happen.. with the timing being off ever so slightly that it started boosting like no tomorrow or higher than normal?
Digital is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 1-24-13, 21:40   #2 (permalink)
  Total: 10 Power: 4
 
Join Date: May 2011
Location:
Age: 30
iTrader: (1)
We are talking 14-20 psi at peak with it out of time just a hair before i adjusted the distrib.
Digital is offline   Reply With Quote
Old 1-24-13, 22:18   #3 (permalink)
  Total: 97 Power: 5
 
Join Date: Sep 2002
Location: San Diego
iTrader: (1)
Was your timing way off? If your engine was boosting past 12 psi, it would've bogged down, big time. (unless you have a chip)

89 MX6GT (Eibach, KYB, Magnaflow 2.25", Konig, Glowshift triple, chipped), see
http://www.conceptualpolymer.com/MX6...teLite16s.html
01 Corvette Z51 Coupe (some mods)
08 MX-5 PRHT (MS intake, Progress, Koni, RB)
automan is offline   Reply With Quote
Old 2-4-13, 13:58   #4 (permalink)
  Total: 38 Power: 5
 
Join Date: Jan 2004
Location: Ottawa, Ontario, Canada
iTrader: (1)
I would bet that your timing belt is off by a cog, throwing the valve timing slightly out. Make sure you check and double check the timing index marks after you've allowed the tensioning pulley to take the slack out of the belt, tightened everything down, then turn the engine over once or twice.
X6driver is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Thread Tools

Posting Permissions
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -5. The time now is 20:18.



Powered by vBulletin®. Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.
Copyright 2000-2010, MX6.com
MX6.com is in no way affiliated to Mazda Motor Corp.
All views expressed in this site are the personal opinion of the author and not necessarily the owners of MX6.com.