Hold Light and Won't Start - Mazda MX6 Forums: MX6 Forum
Mazda MX6 Forums: MX6 Forum User Control Panel
 


» Auto Insurance
» Featured Product
Wheel & Tire Center

Go Back   Mazda MX6 Forums: MX6 Forum > 2G MX6 (93-97) > 2G MX6 General
Register Home Forum Active Topics Garage Garage Photo Gallery Arcade Mark Forums Read Auto EscrowAuto Loans

Mx6.com is the premier Mazda MX6 Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old 12-10-12, 16:20   #1 (permalink)
  Total: 10 Power: 5
 
Join Date: Jun 2008
Location: Aiken, SC, USA
iTrader: (0)
Hold Light and Won't Start

My 93 LS with Auto has started to do it again. Only this time my fix of cleaning the transmission electrical connectors didn't work. Here's the problem. The car will turn over but not start. The hold light blinks. The car shows no codes and ran fine previously. On top of cleaning of the connectors I also swapped the computer out with my spare. No difference. Just blinking away. Any ideas on what this could be? Thanks
Enigmacar is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 12-10-12, 16:26   #2 (permalink)
  Total: 34 Power: 3
 
Join Date: Sep 2011
Location: , FL, USA
iTrader: (0)
I believe there is a different procedure for pulling HOLD and O/D codes. Look into it. Have you checked for good spark? Fuel pressure? Perhaps your distributor or fuel pump died. Gotta start with the basics. Spark and fuel.

djdevon3 is offline   Reply With Quote
Old 12-10-12, 17:05   #3 (permalink)
  Total: 10 Power: 5
 
Join Date: Jun 2008
Location: Aiken, SC, USA
iTrader: (0)
I just buttoned up what I had taken apart to clean electrical connectors, mainly the air filter box and snorkel. I decided to take another look at the main fuses and found that the EGI relay was hot to touch. Of course the ignition had been in on position for a while so I wasn't alarmed. Regardless, I replaced it with a spare. Turned off the ignition and back on and suddenly all is back to normal. I'm glad it's running again but I'm reluctant to call the problem solved. Could this relay make the hold light flash?
Enigmacar is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Thread Tools

Posting Permissions
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -5. The time now is 6:09.



Powered by vBulletin®. Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.
Copyright 2000-2010, MX6.com
MX6.com is in no way affiliated to Mazda Motor Corp.
All views expressed in this site are the personal opinion of the author and not necessarily the owners of MX6.com.