HELP!!! problem in cylinder 1 - Mazda MX-6 Forum
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 5 (permalink) Old 1-20-13, 15:22 Thread Starter
New Member
 
Join Date: Jan 2013
Age: 20
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Power: 0
 
HELP!!! problem in cylinder 1

Here is a link to my Facebook. In this link the problem is explained. I have a miss in cylinder one spark compression and fuel have been checked and all is well but the car is still not running properly in cylinder 1. Theres a plug disconnected in that general area and I cant find out where it goes. Please help this car is my daily. Never abused never been over 3500rpm accept the occasional highway run every 6mo or so... I need this resolved ASAP I have work in 3 days....please help...

Bad miss in cylinder one spark plugs are food and injectors are good. Found this plug disconnected and can't find where it went. Also lots of oil from back side of cylinder 1... the block is fine and compression is low but still high enough to r
4cyl93mazdamx6 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 (permalink) Old 1-21-13, 5:33
 
PaulG's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Ottawa
Age: 39
Posts: 5,094
Mentioned: 3 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 11 Post(s)
Power: 6
     
Thread moved to 2G General.

1997 MX-6 LS
PaulG is offline  
post #3 of 5 (permalink) Old 1-21-13, 23:44
 
djdevon3's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 839
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Power: 4
 
Garage
So you post your car issue on facebook instead of a car related forum. Pretty smart. I'm sure you'll get a lot of very wrong answers that way. Good luck with that.
djdevon3 is offline  
post #4 of 5 (permalink) Old 1-22-13, 7:20

 
friendsofdonr's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Eugene
Age: 30
Posts: 1,891
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 13 Post(s)
Power: 5
 
Garage
Re: HELP!!! problem in cylinder 1

I have the same plug. Its unrelated to your issue. It has something to deal with either emissions or diagnostic testing. Theres even one above the tranny unplugged on my car. I have a 93 rs as well. If your comression is low and your leaking oil your looking at either a valve seal, rings, head gasket or something of the like... change you valve cover gasket, if your leaking oil onto the plug that could help misfires occur.

I am starting to get a laundry list of stuff done to my car. Does that make it fast? No! Does that mean i spent too much money on a toy? Maybe. Do i have fun every time i jump in my car and drive? Hell yes.
http://www.mx6.com/forums/garage.php...ehicle_id=1005
http://www.mx6.com/forums/2g-mx6-gen...ld-thread.html
friendsofdonr is offline  
post #5 of 5 (permalink) Old 1-22-13, 10:58
 
nate_v8's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Portsmouth
Age: 28
Posts: 637
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Power: 5
 
Did you check compression across all cylinders? Facebook is blocked at work, so sorry if you posted it on there.

.l..o_0..l.
93 MX6 LS KLZE w/ Interprep valve srpings and DE retainers, SS headers, Cat delete, Pacesetter catback exhaust, 11lb Flywheel, and Vogtland sport springs around KYB GR2 Struts.

Car set for over a year and someone stole the CAI, nice of them. Just replaced very noisy friction gear springs http://www.youtube.com/watch?v=OWeBUmLmAOM . Next project is to program a micro controller to convert GM MAF signal to a 0-7v signal that mimics our VAFs.
nate_v8 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Permissions  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome