Car won't start... battery keeps dying! - Mazda MX-6 Forum
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 9 (permalink) Old 7-19-09, 21:34 Thread Starter

 
xtreme17's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Edmonton, AB
Age: 26
Posts: 731
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Power: 5
  
Unhappy Car won't start... battery keeps dying!

For the past few months, I have had to get boosts or push the car a lot and pop the clutch due to the battery not having enough charge to start the car.

I turn the key, and it rolls over, and rolls over, and rolls over... very slowly though.
If I boost it with cables it starts right up.
If the car sits for usualy a few hours, and I come back out to start it, it wont start.
Sometimes (but not as usual) it wont even start after 10 minutes of being turned off.

It's driving me insane having to get boosts everywhere I go!!
HELP!!!

~Shawn.

ME: Oh no you didn't...
DRUNK PearsonMX6: I ddid too's...

http://www.cardomain.com/ride/2676149
xtreme17 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 9 (permalink) Old 7-19-09, 22:52

 
I4MX6's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Barrie
Posts: 5,344
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Power: 5
         
You need a new battery, that's all. Go buy one. Problem solved.

-Matt-
SOLD - 1994 Mazda MX6 LS, Infiniti G35 HID conversion, 2.5" Magnaflow cat-back, 3" CAI, 16x8" FD RX7 wheels, LEDA Custom True Coilovers, shaved body and full repaint, Genuine Mazdaspeed Kit, '03 Protege rear caliper conversion, and much, much more...
I4MX6 is offline  
post #3 of 9 (permalink) Old 7-20-09, 2:31
 
anthrax1202's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Mason City
Age: 26
Posts: 1,358
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Power: 5
  
He's right, your battery is definently shit...I suggest a Red top Optima battery..you'll love the cold crank amps in the winter
anthrax1202 is offline  
post #4 of 9 (permalink) Old 7-20-09, 8:59
 
Fastest95PGT's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: Central MA, USA
Age: 34
Posts: 11,971
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Power: 5
           
Could also just be dirty battery terminal ends which aren't allowing the battery to charge... but after this long with it being dead, might as well buy a new one anyway.

Jeff ~ 1995 PGT ZE-T MSnS-E v3 (317whp @ 8.5psi / 275whp @ 5.5psi)
PARTING A LOT OF 2g and 1g STUFF
FS: Borla for sale.
FS: Clear headlight covers, headlight, fog, tail, gauge cluster
90 PGT MTX with 97k original miles!
Fastest95PGT is offline  
post #5 of 9 (permalink) Old 7-22-09, 12:36
 
PaulG's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Ottawa
Age: 39
Posts: 5,038
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Power: 5
     
Also check to see how much draw you have from the battery with the engine off. Here's a great site: Diagnosing A Car Battery That Runs Down

1997 MX-6 LS
PaulG is offline  
post #6 of 9 (permalink) Old 7-22-09, 13:53
 
Join Date: Jan 2009
Age: 25
Posts: 29
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Power: 5
 
after that many jumps even if it's just corrosion you'd want a new battery. I personally went with the duralast gold from autozone. it's helped me jump other vehicles, including massive pick-ups that no one else can jump. course, you might also want to check that alternator but I agree with everyone that it's battery
bavarianeagle is offline  
post #7 of 9 (permalink) Old 7-24-09, 23:19 Thread Starter

 
xtreme17's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Edmonton, AB
Age: 26
Posts: 731
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Power: 5
  
Replaced battery.
All is well now. :-)
Also got an Optima Red Top for FREE last night as well. So I'll have that as a spare I guess...

ME: Oh no you didn't...
DRUNK PearsonMX6: I ddid too's...

http://www.cardomain.com/ride/2676149
xtreme17 is offline  
post #8 of 9 (permalink) Old 9-17-09, 18:08
 
Join Date: May 2004
Location: Dallas
Posts: 404
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Power: 5
 
The alternator could be intermittently failing sometimes it will charge sometimes it wont I noticed this when my headlights got brighter than usual.
seansjspecmx6 is offline  
post #9 of 9 (permalink) Old 10-8-09, 7:26
 
Join Date: Aug 2005
Location: stockton
Posts: 56
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Power: 5
 
are u running any audo wires to ur battery...my amp was draining my battery until i made a kill switch to shut it off...the shop who installed my amp/sub made my system stay on with the car off which drained my battery

97 eclipse gst / injen intake / 14b turbo / greddy 18r fmic / 1g bov /apexi downpipe / rsr 3" catback exhaust / nxs mbc / 14psi / evo9 fuel pump / poly motor mounts / ACT street clutch w/ lightweight flywheel /
rathana_v is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Mazda MX-6 Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Permissions  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome