Mazda MX-6 Forum - View Single Post - Spark issue in 5th gear only
View Single Post
post #1 of (permalink) Old 11-8-18, 2:03 Thread Starter
1FIERCEGT
 
Join Date: May 2002
Location: GTA and occasionally your moms
Posts: 2,815
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 5 Post(s)
Power: 5
     
Spark issue in 5th gear only

EDIT: Discovered today that it happens in other gears but not consistently, mainly happens in 5th but sometimes happens in other gears

Megasquirt running 26 psi on a 50 trim turbo using MSD Blaster 2 coil, MSD 8.5 wires and NGK plugs gapped to 0.022". Also running meth with the smallest jet. Dwell is set to 3.6.

It's fine in every gear except 5th, and it doesn't completely put out the spark, it's like a super fast off and on of the spark, best way I can think to describe it is, it's kinda like a machine gun on and off but faster).

So I was wondering if anyone else is getting spark out issues similar to mine and what plug gaps are you guys running?

Also for people who are using MS, what dwell are you using?

I'm trying to avoid gapping smaller but if that is the only option then I will give in and do that.

Is there any other way to increase our spark output?

Also someone mentioned turbulence from the head could possibly cause this issue, anyone think that could be true? I personally doubt it since it is only happening in 5th (I'm on stock internals and stock head)

Thanks for any help.

SUPPORTER OF P.E.T.A.....ANIMALS FEEL PAIN TOO! B KIND 2 ALL BEINGS


365WHP 410TQ

BENDEDREALITY.COM
Quote: Originally Posted by Mr.JasonBH"150MPH Is what I hit."
Quote: Originally Posted by SD6 "A crackpipe is what you hit."

Last edited by 1FIERCEGT; 11-9-18 at 1:14.
1FIERCEGT is offline  
 
 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome